În cadrul acestui program lansat în anul 2018 companiile membre ANIS oferă o sponsorizare sub forma unei burse în valoare de 5000 de euro cadrelor didactice tinere (profesori titulari, asistenți și doctoranzi) care utilizează noi tehnologii în procesul de predare în diferite domenii (Internet of Things, Blockchain, Big Data, Cybsecurity, AI/Machine Learning, Virtual Reality, HealthTech, Tech for All etc).
Aplicațiile vor putea fi depuse începând cu data de 1 septembrie pe adresa
Comisia Fulbright Româno-Americană invită membrii comunităților academice din România să recomande programul Fulbright U.S. Scholar 2026-2027 colegilor din SUA – profesori, cercetători sau specialiști în diverse domenii de interes - cu care doresc să colaboreze prin intermediul programului Fulbright în cadrul unor vizite academice, care pot avea o durată între 4 și 9 luni.
Termenul limită pentru depunerea candidaturilor de către aceștia este 15 septembrie 2025.
Candidaților americani interesați li se recomanda să exploreze catalogul programului pentru informații cu privire la tipurile de burse disponibile:
Catalog of Awards | U.S. Fulbright Scholars,
respectiv:
https://fulbrightscholars.org/us-scholar-awards#steps
pentru detalii referitoare la procesul de aplicare și criteriile de eligibilitate.
Profesorii și cercetătorii din UAIC interesați de vizite de predare/cercetare în SUA în anul academic 2026 - 2027 pot candida la programul Fulbright Visiting Scholar (termen limită: 5 noiembrie 2025.
Detalii despre această competiție sunt disponibile aici.
Citește mai mult: Programul Fulbright U.S. Scholar 2026-2027
Proiectul EduACCES își propune să faciliteze accesul echitabil la educație, reducerea abandonului universitar și integrarea profesională printr-o serie de activități și resurse:
Mai multe detalii: https://cariera.uaic.ro/eduacces/